Reseptit

Kanapullakeitto Vietnamin tapaan

18.3.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Saat vietnamilaisesta kanapullakeitosta ruokaisamman, kun lisäät keittoon nuudeleita tai riisiä. Jos pullia jää tähteeksi, puolita ne sämpylän tai patongin täytteeksi.

Ainekset

1 kananmuna
noin 1/2 dl korppujauhoja
2 kevätsipulia
1/2 ruukku korianteria
1 rkl raastettua inkivääriä
400 g kananpojanjauhelihaa
1 rkl aasialaista kalakastiketta
1 rkl chilikastiketta (esim. srirachaa)
2 rkl limettimehua
1 tl tummaa sokeria
1/2 tl suolaa

Liemi:

2 porkkanaa
2 kevätsipulia
4 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
8 kaffirlimetinlehteä
2 tähtianista
1 1/4 l kanalientä
1 rkl kalakastiketta
1 limetin mehu
1 tl tummaa sokeria
1/2 ruukku korianteria
mintunlehtuä
(1 chili)

Valmistusohje

1. Tee ensin kanapullat. Riko muna kulhoon, sekoita joukkoon korppujauhot. Anna turvota hetki. Silppua kevätsipulit ja korianteri, raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan maustua hetki. Lisää massaan tarvittaessa korppujauhoja ja muotoile siitä pieniä pyöryköitä. Paista pyörykät kauniin ruskeiksi öljyssä.

2. Leikkaa porkkanat nauhoiksi kuorimaveitsellä. Viipaloi kevätsipulit. Silppua valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki kattilassa öljytilkassa. Lisää kattilaan inkivääri, kaffirlimetin lehdet ja tähtianikset. Kaada päälle kanaliemi. Anna kiehua hiljalleen muutamia minuutteja. Mausta liemi kalakastikkeella, limettimehulla ja sokerilla.

3. Jaa porkkanasuikaleet ja kanapullat annoskulhojen pohjalle. Kauho päälle kuumaa lientä. Lisää pinnalle yrtit, kevätsipuli ja halutessasi silputtua chiliä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme