Reseptit

Kanaton keitto eli kasvissyöjän ”kanakeitto”

Kanatonkeitto maistuu kasvissyöjälle. Sieniproteiinista valmistetut quorn-suikaleet toimivat curryjauheella maustetussa keitossa kuten broilerisuikaleet. Sitruunan kirpakoittaman keiton liemi pyöristetään kaurakermalla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kanaton keitto:

  • 1 l kasvislientä
  • 500 g pakastekasvissuikaleita
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 ps (300 g) quorn-suikaleita (pakaste)
  • 1 (3-4 rkl) sitruunan mehu
  • 2 dl kaurakermaa

Lisäksi

  • 1 dl hienonnettua basilikaa, persiljaa tai korianteria

Valmistusohje

Kanaton keitto eli kasvissyöjän ”kanakeitto” tehdään helposti näin:

1. Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää kasvissuikaleet, curryjauhe, paprikajauhe ja sokeri. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia.

2. Lisää quorn-suikaleet, sitruunamehu ja kaurakerma. Jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kasvissuikaleet tuntuvat kypsiltä. Hienonna päälle tuoretta yrttiä. Tarjoile kanaton keitto rapeakuorisen leivän kanssa.

Katso myös: Haluatko vähentää lihan syöntiä? Nämä arkiruokasuosikit onnistuvat myös ilman jauhelihaa, kanaa tai nakkeja

Katso myös Kotiliesi.fi: Tunnetko jo nyhtökauran, härkiksen tai quornin? Näin käytät kasvisproteiineja

X