Kanaton keitto eli kasvissyöjän ”kanakeitto”
Kanatonkeitto maistuu kasvissyöjälle. Sieniproteiinista valmistetut quorn-suikaleet toimivat curryjauheella maustetussa keitossa kuten broilerisuikaleet. Sitruunan kirpakoittaman keiton liemi pyöristetään kaurakermalla.
Ainekset
Kanaton keitto:
- 1 l kasvislientä
- 500 g pakastekasvissuikaleita
- 2 tl curryjauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl sokeria
- 1 ps (300 g) quorn-suikaleita (pakaste)
- 1 (3-4 rkl) sitruunan mehu
- 2 dl kaurakermaa
Lisäksi
- 1 dl hienonnettua basilikaa, persiljaa tai korianteria
Valmistusohje
Kanaton keitto eli kasvissyöjän ”kanakeitto” tehdään helposti näin:
1. Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää kasvissuikaleet, curryjauhe, paprikajauhe ja sokeri. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia.
2. Lisää quorn-suikaleet, sitruunamehu ja kaurakerma. Jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kasvissuikaleet tuntuvat kypsiltä. Hienonna päälle tuoretta yrttiä. Tarjoile kanaton keitto rapeakuorisen leivän kanssa.
Katso myös: Haluatko vähentää lihan syöntiä? Nämä arkiruokasuosikit onnistuvat myös ilman jauhelihaa, kanaa tai nakkeja
Katso myös Kotiliesi.fi: Tunnetko jo nyhtökauran, härkiksen tai quornin? Näin käytät kasvisproteiineja
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous