Reseptit

Kantarelli-kasvisrullat

Rullaa kantarelli-kasvistäyte filotaikinan sisään.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 porkkanaa
  • 1 purjosipuli
  • 250 g (noin 1 l) kantarelleja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua tuoretta basilikaa tai kirveliä
  • 12 filotaikinalevyä
  • öljyä voiteluun

Valmistusohje

Kuori ja leikkaa porkkanat tulitikunohuiksi suikaleiksi. Huuhdo ja halkaise purjosipuli ja leikkaa sekin ohuiksi suikaleiksi. Puhdista ja paloittele kantarellit.

Kuumenna öljy pannussa ja lisää suikaloidut kasvikset sekä sienet. Paista niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat rapean kypsiä. Mausta seos soijakastikkeella, mineraalisuolalla, mustapippurilla sekä hienonnetuilla yrteillä.

Levitä yksi sulanut filotaikinalevy työpöydälle, voitele se kevyesti öljyllä ja nosta toinen levy päälle. Voitele sekin ja nosta vielä kolmas levy päälle. Leikkaa kolminkertaiset levyt neljään osaan. Pane jokaisen levypinon keskelle täytettä, nosta laidat täytteen päälle ja kääri levy rullalle. Nosta rullat leivinpaperin päälle pellille ja voitele ne vielä kevyesti öljyllä. Tee samalla tavalla kaikki rullat.

Paista rullia 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa salaatin sekä chili- ja soijakastikkeen kanssa.

X