Reseptit

Kantarelli-papupekonisalaatti

Viini ja patonki kruunaavat kantarelli-papupekonisalaatin ja itsetehty ranskalainen salaatinkastike täydentää salaatin aromit.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • kahta eri salaattia
  • kourallinen papuja
  • 3-4 siivua pekonia
  • 0.5 dl kantarelleja (tai rasia siitakkeita)

kastike:

  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Valmistusohje

Huuhtele salaatinlehdet raikkaalla vedellä ja kuivaa huolella. Revi ne hieman pienemmäksi ja laita isoon sekoituskulhoon. Kaada päälle salaatinkastiketta ja sekoita hyvin.

Kiehauta ja jäähdytä pavut, paista pekoni ja sienet. Lisää ne salaatin sekaan. Asettele salaatti lautasille. Tarjoa valkoviinin ja patongin kera.

Ranskalainen salaatinkastike

Sekoita teräskulhossa sinappiin punaviinietikka ja lisää oliiviöljy juoksevana nauhana koko ajan vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.

X