Reseptit

Karamellisoidut banaanit, kauragranola ja turkkilaista jogurttia

Karamellisoidut banaanit ja pannulla pikaisesti valmistuva kauragranola ovat ihania paksun jogurtin kanssa. Kokoa ainekset kulhoon ja nauti!

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistettu kauragranola:

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl kuivattuja karpaloita tai rusinoita

Karamellisoidut banaanit:

  • 2 banaania
  • 25 g voita
  • 2 rkl sokeria
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi:

  • 1 prk (400 g) turkkilaista jogurttia
  • 4 rkl maapähkinävoita
  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

Karamellisoidut banaanit ja kauragranola tehdään helposti näin:

1. Mittaa kauragranolan ainekset karpaloita tai rusinoita lukuun ottamatta pannulle. Kuumenna ja paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes kaurahiutaleet ovat hieman paahtuneet. Sekoita joukkoon karpalot tai rusinat.

2. Kuori ja viipaloi banaanit. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää banaanipalat, sokeri ja suola. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes banaanit ovat pehmeitä ja vähän ruskistuneet.

3. Lusikoi annoskulhoihin jogurttia, paistettuja banaaneja ja granolaa. Lisää nokare maapähkinävoita ja tuoreita marjoja. Halutessasi voit valuttaa päälle vielä hunajaa.

Katso myös: Mustikka-saksanpähkinägranola

Katso myös Kotiliesi.fi: Aamupala on suosikkiateria – kokosimme yhteen parhaat aamupalareseptit ja -ideat

X