Karamellisoidut banaanit, kauragranola ja turkkilaista jogurttia
Karamellisoidut banaanit ja pannulla pikaisesti valmistuva kauragranola ovat ihania paksun jogurtin kanssa. Kokoa ainekset kulhoon ja nauti!
Ainekset
Paistettu kauragranola:
- 1 dl kaurahiutaleita
- 3 rkl ruokosokeria
- 1/2 tl kanelia
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 dl kuivattuja karpaloita tai rusinoita
Karamellisoidut banaanit:
- 2 banaania
- 25 g voita
- 2 rkl sokeria
- 1/4 tl suolaa
Lisäksi:
- 1 prk (400 g) turkkilaista jogurttia
- 4 rkl maapähkinävoita
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
Karamellisoidut banaanit ja kauragranola tehdään helposti näin:
1. Mittaa kauragranolan ainekset karpaloita tai rusinoita lukuun ottamatta pannulle. Kuumenna ja paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes kaurahiutaleet ovat hieman paahtuneet. Sekoita joukkoon karpalot tai rusinat.
2. Kuori ja viipaloi banaanit. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää banaanipalat, sokeri ja suola. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes banaanit ovat pehmeitä ja vähän ruskistuneet.
3. Lusikoi annoskulhoihin jogurttia, paistettuja banaaneja ja granolaa. Lisää nokare maapähkinävoita ja tuoreita marjoja. Halutessasi voit valuttaa päälle vielä hunajaa.
Katso myös: Mustikka-saksanpähkinägranola
Katso myös Kotiliesi.fi: Aamupala on suosikkiateria – kokosimme yhteen parhaat aamupalareseptit ja -ideat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous