karamellisoitu raparperi
Reseptit

Karamellisoitu raparperi

Karamellisoitu raparperi on nopea ja helppo herkku. Voissa ja sokerissa paistettu raparperi tarjotaan pistaasipähkinöiden ja jäätelön kera.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karamellisoitu raparperi

  • 400 g raparperia
  • 1 1/2 dl ruokosokeria
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • 1/4 tl sormisuolaa
  • 75 g voita
  • 50 g pistaasipähkinöitä rouhittuna
  • 4 palloa vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Karamellisoitu raparperi tehdään helposti näin:

1. Pese ja kuivaa raparperit. Leikkaa ne paloiksi.

2. Ripottele sokeri, vaniljajauhe ja sormisuolaa paistinpannun pohjalle ja levitä päälle voi ohuina viipaleina. Ripottele pinnalle raparperit. Kuumenna keskilämmöllä niin, että sokeri ja voi sulavat ja alkavat ruskistua.

3. Lisää pannulle pistaasipähkinärouhe. Anna raparperien ja pähkinöiden karamellisoitua kauniin kullan ruskeiksi ja jaa ne sitten jälkiruokamaljoihin.

4. Tarjoa karamellisoitu raparperi vaniljajäätelön kera.

Katso myös: Raparperipiirakkassa maistuu kesä – 5 x makoisa resepti

Katso myös Kotiliesi.fi: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

X