
Karamellisoitu raparperi
Karamellisoitu raparperi on nopea ja helppo herkku. Voissa ja sokerissa paistettu raparperi tarjotaan pistaasipähkinöiden ja jäätelön kera.
Ainekset
Karamellisoitu raparperi
- 400 g raparperia
- 1 1/2 dl ruokosokeria
- 1/2 tl vaniljajauhetta
- 1/4 tl sormisuolaa
- 75 g voita
- 50 g pistaasipähkinöitä rouhittuna
- 4 palloa vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Karamellisoitu raparperi tehdään helposti näin:
1. Pese ja kuivaa raparperit. Leikkaa ne paloiksi.
2. Ripottele sokeri, vaniljajauhe ja sormisuolaa paistinpannun pohjalle ja levitä päälle voi ohuina viipaleina. Ripottele pinnalle raparperit. Kuumenna keskilämmöllä niin, että sokeri ja voi sulavat ja alkavat ruskistua.
3. Lisää pannulle pistaasipähkinärouhe. Anna raparperien ja pähkinöiden karamellisoitua kauniin kullan ruskeiksi ja jaa ne sitten jälkiruokamaljoihin.
4. Tarjoa karamellisoitu raparperi vaniljajäätelön kera.
Katso myös: Raparperipiirakkassa maistuu kesä – 5 x makoisa resepti
Katso myös Kotiliesi.fi: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous