Kardemummajuustokakku
Kardemummajuustokakku mukailee suosittua amerikkalaista juustokakkua. Tällä kertaa kakkusuosikki maustetaan kardemummalla.
Ainekset
Kardemummajuustokakku, pohja:
- 200 g kaurakeksejä
- 100 g voita sulatettuna
Täyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g jugurttirahkaa
- 1 dl kermaa
- 4 kananmunaa
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl kardemummaa
- 2 dl sokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
Pinnalle
- 2 dl ranskankermaa
- 2 rkl tomusokeria
- 1/2 tl kanelia
Valmistusohje
Kardemummajuustokakku tehdään helposti näin:
1. Hienonna keksit tehosekoittimessa hienoksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (vuoan halkaisija 22–24 cm) pohjalle ja korkealle reunoille. Nosta pohja hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
3. Sekoita tuorejuusto, jugurttirahka ja kerma tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää sitruunan kuori ja mehu, kardemumma, sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita täyte tasaiseksi.
4. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla n. 1 tunti ja 15 minuuttia.
5. Jäähdytä kardemummajuustokakku ja nosta se sitten jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli.
6. Mausta ranskankerma sokerilla ja kanelilla. Tarjoa juustokakun kanssa.
Katso myös: Amerikkalainen juustokakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Juustokakku uunissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous