Reseptit

Kardemummajuustokakku

Kardemummajuustokakku mukailee suosittua amerikkalaista juustokakkua. Tällä kertaa kakkusuosikki maustetaan kardemummalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kardemummajuustokakku, pohja:

  • 200 g kaurakeksejä
  • 100 g voita sulatettuna

Täyte

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g jugurttirahkaa
  • 1 dl kermaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Pinnalle

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1/2 tl kanelia

Valmistusohje

Kardemummajuustokakku tehdään helposti näin:

1. Hienonna keksit tehosekoittimessa hienoksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi.

2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (vuoan halkaisija 22–24 cm) pohjalle ja korkealle reunoille. Nosta pohja hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

3. Sekoita tuorejuusto, jugurttirahka ja kerma tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää sitruunan kuori ja mehu, kardemumma, sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita täyte tasaiseksi.

4. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla n. 1 tunti ja 15 minuuttia.

5. Jäähdytä kardemummajuustokakku ja nosta se sitten jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli.

6. Mausta ranskankerma sokerilla ja kanelilla. Tarjoa juustokakun kanssa.

Katso myös: Amerikkalainen juustokakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Juustokakku uunissa

X