Kartanon omenapiirakka
Tässä omenapiirakkareseptissä pohjaan lisätään jauhettua mantelia.
Ainekset
- 360 g voita
- 2.5 dl sokeria
- 75 g jauhettua mantelia
- 8.5 dl vehnäjauhoja
- 4 munanvalkuaista
päälle:
- 5 omenaa
- 4 keltuaista
- 2 dl kermaa
- vaniljasokeria
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri vatkaimella.
Lisää jauhot, jauhetut mantelit ja lopuksi vaahdotetut valkuaiset. Vaivaa taikinaa käsin ainakin 5 minuuttia ja anna taikinan levätä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Taputtele taikina vuokaan. Viipaloi omenat ja aseta ne limittäin taikinan päälle. Sekoita keltuaiset, kerma ja vaniljasokeri.
Valuta seos omenoiden päälle.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
Ohje: Wiurilan kartano.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous