Reseptit

Kartanon omenapiirakka

Tässä omenapiirakkareseptissä pohjaan lisätään jauhettua mantelia.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 360 g voita
  • 2.5 dl sokeria
  • 75 g jauhettua mantelia
  • 8.5 dl vehnäjauhoja
  • 4 munanvalkuaista

päälle:

  • 5 omenaa
  • 4 keltuaista
  • 2 dl kermaa
  • vaniljasokeria

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri vatkaimella.

Lisää jauhot, jauhetut mantelit ja lopuksi vaahdotetut valkuaiset. Vaivaa taikinaa käsin ainakin 5 minuuttia ja anna taikinan levätä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Taputtele taikina vuokaan. Viipaloi omenat ja aseta ne limittäin taikinan päälle. Sekoita keltuaiset, kerma ja vaniljasokeri.

Valuta seos omenoiden päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Ohje: Wiurilan kartano.

X