Reseptit

Karviaischutney

23.8.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Karviaischutney maistuu grillatun lihan ja mausteisten makkaroiden kaverina.

Ainekset

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
peukalonkokoinen pala inkivääriä
1 rkl öljyä
500 g karviaisia
1/2 dl punaviinietikkaa
1/2 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl suolaa

Lisäksi:

noin 5 dl:n vetoinen puhdas purkki

Valmistusohje

Karviaischutney maistuu esimerkiksi grillatun lihan ja mausteisten makkaroiden kanssa.

1. Hienonna  sipuli, valkosipuli ja chilipalko. Raasta inkivääri. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota aineksia muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä.

2. Lisää kattilaan karviaiset, etikka, vesi, sokeri ja suola. Sekoita ja kiehauta. Anna kiehua noin 15 minuuttia välillä sekoitellen tai kunnes karviaiset ovat hieman soseutuneet. Kuori lusikalla pois chutneyn päälle mahdollisesti kertyvä vaahto.

3. Anna chutneyn jäähtyä hieman huoneenlämmössä välillä sekoitellen.

4. Purkita chutney ja säilytä jääkaapissa.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme