Karviaischutney
Karviaischutney maistuu grillatun lihan ja mausteisten makkaroiden kaverina.
Ainekset
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chilipalko
- peukalonkokoinen pala inkivääriä
- 1 rkl öljyä
- 500 g karviaisia
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- 1/2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi:
- noin 5 dl:n vetoinen puhdas purkki
Valmistusohje
Karviaischutney maistuu esimerkiksi grillatun lihan ja mausteisten makkaroiden kanssa.
1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chilipalko. Raasta inkivääri. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota aineksia muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä.
2. Lisää kattilaan karviaiset, etikka, vesi, sokeri ja suola. Sekoita ja kiehauta. Anna kiehua noin 15 minuuttia välillä sekoitellen tai kunnes karviaiset ovat hieman soseutuneet. Kuori lusikalla pois chutneyn päälle mahdollisesti kertyvä vaahto.
3. Anna chutneyn jäähtyä hieman huoneenlämmössä välillä sekoitellen.
4. Purkita chutney ja säilytä jääkaapissa.
Kommentit
Tässä reseptissä on kyllä liikaa punaviinietikkaa. Tuli todella väkevää; nyt koetan taittaa etikkaisuutta kaikin keinoin.
Kommentit
Tässä reseptissä on kyllä liikaa punaviinietikkaa. Tuli todella väkevää; nyt koetan taittaa etikkaisuutta kaikin keinoin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous