kasvis-fetapihvit
Reseptit

Kasvis-fetapihvit

Kasviksista ja purkillisesta kikherneitä syntyy kerralla tusinan verran herkullisia kasvis-fetapihvejä. Ylimääräiset pihvit voi hyvin pakastaa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvis-fetapihvit:

  • 1 prk (230 g) kikherneitä
  • 3 dl suikaloitua kaalia
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl jogurttia
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 isoa kananmunaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • puolen sitruunan mehu
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä
  • 100 g murennettua fetaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi, raasta porkkanat.

2. Jauha kikherneet monitoimikoneessa. Sekoita kaurahiutaleet ja perunajauhot jogurttiin, lisää sitruunamehu ja munat. Lisää seos kasvisten ja jauhettujen kikherneiden joukkoon. Lisää seesaminsiemenet ja mausteet. Murusta feta ja sekoita taikinaan. Anna seoksen tekeytyä ja maustua jonkin aikaa.

3. Kuumenna ohukaispannun koloissa tilkka öljyä. Lisää reilu lusikallinen taikinaa ja paista pihvit keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.

4. Tarjoa esimerkiksi raejuustotomaattilisukkeen ja tilli-etikkakurkkujen kanssa.

X