Reseptit

Kasvis-misokeitto

Kasvis-misokeitto on japanilaisen ruokakulttuurin helmi. Kevyt, lämmittävä ja uskomattoman hyvänmakuinen nuudelikeitto valmistuu kotikeittiössäkin helposti.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kasvis-misokeitto:

  • 2 rkl öljyä
  • 3-5 cm:n pätkä chiliä
  • 1 kpl kevätsipulia
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 lehteä lehtikaalia
  • 50 g shimeji-sieniä tai viipaloituja siitakesieniä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 1 rkl misotahnaa
  • 2 tl wakame-merilevää
  • 100 g pinaattia
  • 100 g nuudelia
  • 1/2 dl mustia seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kasvis-misokeitto tehdään helposti näin:

1. Hienonna chili ja kevätsipuli. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Poista lehtikaaleista kovat rangat ja leikkaa lehtikaali suikaleiksi. Kuullota öljyssä chili, inkivääri, valkosipuli, lehtikaali ja sienet. Lisää kasvisliemi ja soija. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

2. Ota keittoa kuppiin 1 dl ja sulata siihen misotahna. Lisää keittoon pinaatti, misotahna ja levä. Tarkista kasvis-misokeiton maku. Ota kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla hetki.

3. Kiehauta nuudeli ja valuta. Pane nuudelia keittokulhoihin ja kauho keittoa päälle. Viimeistele kasvis-misokeitto ripottelemalla pinnalle hienonnettu kevätsipuli ja mustia seesaminsiemeniä.

Katso myös: Jauheliha-misokeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Ramenkeitto

X