Reseptit

Kasvisvati paistetun tofun ja munakastikkeen kera

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • sokeriherneenpalkoja
  • 1 kesäkurpitsa,
  • 1-2 nippua pieniä porkkanoita
  • 6-8 uutta perunaa
  • vettä, mineraalisuolaa
  • 250 g yrteillä maustettua tofua
  • öljyä

Kastike

  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 keitettyä munaa
  • 1 pieni nippu ruohosipulia
  • 1 pieni nippu tilliä
  • mineraalisuolaa ja rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

Huuhdo kukkakaali ja sokeriherneenpalot. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Raaputa porkkanat ja perunat puhtaiksi.

Keitä kaikki kasvikset juuri ja juuri kypsiksi. Voit keittää kasvikset erikseen tai yhdessä, kunhan lisäät ne kattilaan kypsymisjärjestyksessä tai otat ne kattilasta pois sitä mukaa, kun ne ovat napakan kypsiä. Pidä kaikki kasvikset kuumina.

Viipaloi tai kuutioi tofu. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista tofupalat joka puolelta kauniin värisiksi.

Sekoita maito ja vehnäjauhot pienessä kattilassa. Kuumenna seos koko ajan hämmentäen, kunnes kastike sakenee. Keitä noin viisi minuuttia. Kuori ja hienonna munat. Hienonna ruohosipuli ja tilli. Sekoita munat ja maustevihannekset kastikkeen joukkoon. Mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla ja valkopippurilla.

Tarjoa kastike kuumien kasvisten ja paistetun tofun lisäkkeenä.

X