Reseptit

Katkarapu-greippi-fenkolisalaatti

Tämä salaatti on nopea ja vaivaton valmistaa. Tarjoile salaatti hyvän maalaisleivän kera tai sellaisenaan raikkaana alkuruokana.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoidut katkaravut:

  • 400 g isoja katkarapuja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja 1⁄2 mehu
  • 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus mustapippuria

Fenkolisalaatti:

  • 1 iso tai 2 pientä fenkolia
  • 1 avokado
  • 2 verigreippi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria

Valmistusohje

1. Laita katkaravut kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy, sitruunan kuoriraaste sekä mehu, tilli, suola, sokeri ja mustapippuri. Jätä maustumaan.

2. Pese fenkolit ja leikkaa ne suikaleiksi. Viipaloi avokadon hedelmäliha. Leikkaa greipeistä kuoret pois terävällä veitsellä niin, että myös uloin valkoinen kalvo irtoaa. Leikkaa sitten hedelmät viipaleiksi.

3. Lado salaattivadille limittäin fenkolia, avokadoa ja greippiä. Valuta päälle oliiviöljy ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja sokerilla.

4. Lusikoi päälle marinoidut katkaravut ja tarjoile hyvän leivän kera.

X