kaurasämpylät
Reseptit

Kaurasämpylät

Kaurasämpylät leivotaan yön yli levänneestä taikinasta. Taikinaa ei tarvitse vaivata, se syntyy sekoittamalla. Tee kaurasämpylätaikina illalla jääkaappiin tekeytymään ja paista rouheat sämpylät aamupalapöytään.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaurasämpylät

  • 3 dl vettä tai kaurajuomaa
  • 1/3 pala hiivaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1-2 rkl siirappia
  • 3 rkl öljyä
  • 2 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 4-5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Pinnalle

  • kaurahiutaleita

Valmistusohje

Kaurasämpylät leivotaan helposti näin:

1. Kaada kädenlämpöinen neste kulhoon. Murenna sekaan hiiva. Lisää suola, siirappi, öljy, hiutaleet ja jauhot parissa erässä. Taikinasta saa tulla melko löysää. Sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi, sitä ei tarvitse vaivata.

2. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin noin 8 tunniksi.

3. Nostele taikinasta lusikalla 12 sämpylää leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle kaurahiutaleita ja silottele sämpylät sormilla painelemalla. Laita sämpylät 40-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi, jolloin kohoaminen pääsee alkamaan. Ota pelti uunista ja kuumenna uuni 225-asteiseksi.

4. Paista kaurasämpylät uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Katso myös: Leivo itse kuohkeat ja superhelpot sämpylät – listasimme 4 ohjetta, joilla onnistut varmasti

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse leivottu leipä lämmittää

X