Reseptit

Kaurispaisti ja viskikastike

Kaurispaisti kruunaa syksyisen illallispöydän. Makoisa paistoliemi lihalle syntyy puolestaan viskistä. Valmista ja nauti!

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 2,5 kilon kaurispaisti
  • 4 rkl öljyä
  • 12 valkopippuria
  • 5 dl kiehuvaa vettä valeluun
  • 1 rkl persiljaa
  • 1 tl timjamia
  • 8 katajanmarjaa
  • 1 tl suolaa kypsän paistin pinnalle

viskikastike:

  • noin 5 dl paistolientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl viskiä
  • (metsäsieniä)

Valmistusohje

Kytke uuni 175-asteiseksi. Aseta huoneenlämmössä tasaantunut paisti öljyllä valeltuun uunivuokaan. Hiero paistin pintaan mausteet, paitsi suola, jonka lisäät vasta kypsän paistin pinnalle. Anna paistin paahtua uunissa 15 minuuttia. Lisää vuokaan kiehuva vesi ja valele lihaa kauttaaltaan. Anna hautua uunissa vielä 1,5 tuntia. Valele välillä. Ripota lopuksi paistin pinnalle suola.

Viskikastike:

Valuta paistoliemi talteen. Keitä lientä kattilassa kokoon kerman kanssa kunnes liemi tuntuu sakenevan. Lisää 1 dl viskiä ja kiehauta. Voit pilkkoa joukkoon keitettyjä, suolattuja ja liotettuja metsäsieniä.

Tarjoa paisti juureslaatikon kanssa. Leikkaa liha viipaleiksi ja valuta kastike paistiviipaleiden väliin jo tarjoiluvadilla.

X