Reseptit

Keitetyt aprikoosit

Pehmeäkuoristen aprikoosien keittäminen vie vain muutamia minuutteja ja tämä herkku on valmis.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10-12 tuoretta aprikoosia tai persikkaa
  • 5 dl kuivaa siideriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl sokeria
  • 1 halkaistu vaniljatanko
  • pari hyppysellistä sahramia

Valmistusohje

1. Mittaa liemiainekset kattilaan ja lisää halkaistut aprikoosit. Hauduta hiljalleen noin 5 minuuttia.

2. Ota aprikoosit pois liemestä. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on noin 2 dl. Anna jäähtyä ja kaada aprikoosien päälle. Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

X