Reseptit

Keitetyt ruotsalaiset lihapullat

Nappaa tästä ruotsalaisten lihapullien resepti.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g jauhettua vasikanlihaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • suolaa, valkopippuria
  • lihalientä

Kastike

  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • vahvaa ja makeaa sinappia

Valmistusohje

1. Sekoita taikina-ainekset keskenään ja vaivaa taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä.

2. Kuumenna litra lihalientä ja laita lihapullat varovasti liemeen kypsymään. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Nosta pyörykät liemestä reikäkauhalla.

3. Sulata kastiketta varten voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja siivilöi päälle kuumaa keitinlientä. Anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia. Lisää kerma ja sinappi ja kuumenna kastike. Mausta kastike tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

X