Reseptit 17.3.2014

Keitto käristyslihasta

Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

400 g poron tai hirven käristyslihaa tai valmiiksi kypsennettyä hirvisäilykettä
50 g pekonia tai sian savusivua
2 sipulia
200 g viherpippurilla maustettua Koskenlaskija-juustoa
1 l lihalientä
500 g perunoita
1 porkkana
pala lanttua

Valmistusohje

Käristyslihasta valmistettu keitto saa makua viherpippurituorejuustosta.

Kuori perunat, sipulit, porkkana ja lanttu. Leikkaa valmiiksi kuutioiksi. Leikkaa siansivu ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös käristysliha ohuiksi suikaleiksi. Voit käyttää myös valmista pakastettua käristyslihaa vuoltuna.

Kuumenna paksupohjaisen kattilan pohjalla savusivua kunnes rasva irtoaa ja kärista rasvassa lihasiivut. Vedä käriste sivuun ja lisää kasviskuutiot. Anna hiukan paahtua.

Kaada kattilaan lihaliemi (riistaliemi pakasteena tai tiivisteenä) ja keitä kasvikset ja liha pehmeäksi. Lisää lopuksi paloiteltu sulatejuusto, jossa on mausteena viherpippuri. Jollei kaupassa tätä juustoa ole, käytä mitä tahansa sulatejuustoa ja kuivattua viherpippuria murskattuna 1 tl.

Anna juuston sulaa. Silppua keittoon lopuksi ruoholaukkaa eli ruohosipulia tai sipulinvarsia. Tarjoa keitto rapeiden ruiskeksien tai vanikanpalojen kanssa. 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi