Kermainen tatti-tryffelikeitto
Tryffeliöljy on ihana sieniruokien maun korostaja. Kruunaa sillä esimerkiksi tämä pehmeän kermainen tattikeitto.
Ainekset
Kermainen tatti-tryffelikeitto:
- 2 salottisipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 l tatteja
- 3 rkl voita
- 4 dl kuohukermaa
- 4 dl kasvis- tai yrttilientä
- 2 dl valkoviiniä
- muutama tippa tryffeliöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Viimeistelyyn:
- muutama voissa paistettu tattiviipale
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Viipaloi tatit.
2. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää tatit ja paista niihin väriä ja makua. Lisää sitten kerma, liemi ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta keitto tasaiseksi.
3. Mausta tryffeliöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Ohenna keitto tarvittaessa kiehuvalla liemellä tai vedellä.
4. Jaa keitto lautasille ja lisää pinnalle paistettuja tattiviipaleita sekä mustapippuria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous