Reseptit

Kermainen tatti-tryffelikeitto

Tryffeliöljy on ihana sieniruokien maun korostaja. Kruunaa sillä esimerkiksi tämä pehmeän kermainen tattikeitto.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kermainen tatti-tryffelikeitto:

  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 l tatteja
  • 3 rkl voita
  • 4 dl kuohukermaa
  • 4 dl kasvis- tai yrttilientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • muutama tippa tryffeliöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Viimeistelyyn:

  • muutama voissa paistettu tattiviipale

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Viipaloi tatit.

2. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää tatit ja paista niihin väriä ja makua. Lisää sitten kerma, liemi ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta keitto tasaiseksi.

3. Mausta tryffeliöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Ohenna keitto tarvittaessa kiehuvalla liemellä tai vedellä.

4. Jaa keitto lautasille ja lisää pinnalle paistettuja tattiviipaleita sekä mustapippuria.

X