Reseptit

Kermalikööri-pannacotta

Täyteläinen ja herkullinen jälkiruoka syntyy, kun maustat klassisen pannacottan kermaliköörillä. Jos juhlijoiden joukossa on alaikäisiä, korvaa kermalikööri vaikkapa kinuskikastikkeella.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko halkaistuna tai vaniljajauhetta
  • 1 dl kermalikööriä
  • tummaa kaakaojauhetta
  • valkosuklaata rouhittuna

Valmistusohje

1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

2. Mittaa kattilaan kerma, maito, sokeri sekä halkaistu vaniljatanko. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon puristetut liivatelehdet. Sekoita seos tasaiseksi.

3. Lisää kermalikööri ja jaa pannacottamassa annosmaljoihin. Hyydytä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia tai yön yli.

4. Koristele tummalla kaakaojauheella ja valkosuklaarouheella juuri ennen tarjoilua.

X