Kesäkurpitsa-tomaattisalaatti
Yrttiöljyssä marinoidut kesäkurpitsat ja rapeaksi paahdettu parmankinkku tekevät tästä tomaateilla mehevöitetystä salaatista ruokaisan.
Ainekset
Kesäkurpitsa-tomaattisalaatti:
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 pkt/80 g parmankinkkua
- 4-5 isoa luumutomaattia tai pihvitomaattia
Minttu-basilikaöljy:
- 1/2 ruukkua basilikaa
- 1/2 ruukkua minttua
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- n. 1 1/2 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Valmista ensin yrttiöljy. Mittaa ainekset korkeaan kulhoon ja sekoita seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.
2. Viipaloi kesäkurpitsan noin 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi ja ruskista ne paistinpannulla oliiviöljyssä molemmin puolin. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Lado viipaleet kulhoonja kaada päälle minttubasilikaöljy. Jätä maustumaan.
3. Kuivaa paistinpannu talouspaperilla ja asettele parmankinkut pannulle. Paahda viipaleet rapeiksi keskilämmöllä ja nostane hetkeksi talouspaperille odottamaan.
4. Viipaloi tomaatit.
5. Asettele tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita limittäin salaattivadille ja valuta päälle kulhoon jäänyt yrttiöljy. Murskaa päälle rapeaksi paahdetut parmankinkut.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous