Reseptit

Kesäkurpitsa-tomaattisalaatti

Yrttiöljyssä marinoidut kesäkurpitsat ja rapeaksi paahdettu parmankinkku tekevät tästä tomaateilla mehevöitetystä salaatista ruokaisan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsa-tomaattisalaatti:

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 pkt/80 g parmankinkkua
  • 4-5 isoa luumutomaattia tai pihvitomaattia

Minttu-basilikaöljy:

  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 1/2 ruukkua minttua
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • n. 1 1/2 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Valmista ensin yrttiöljy. Mittaa ainekset korkeaan kulhoon ja sekoita seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.

2. Viipaloi kesäkurpitsan noin 0,5 cm paksuiksi viipaleiksi ja ruskista ne paistinpannulla oliiviöljyssä molemmin puolin. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Lado viipaleet kulhoonja kaada päälle minttubasilikaöljy. Jätä maustumaan.

3. Kuivaa paistinpannu talouspaperilla ja asettele parmankinkut pannulle. Paahda viipaleet rapeiksi keskilämmöllä ja nostane hetkeksi talouspaperille odottamaan.

4. Viipaloi tomaatit.

5. Asettele tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita limittäin salaattivadille ja valuta päälle kulhoon jäänyt yrttiöljy. Murskaa päälle rapeaksi paahdetut parmankinkut.

X