Reseptit

Kesäkurpitsarisotto

18.8.2018 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Miedon makuinen kesäkurpitsa sopii ihanasti mascarponella kermaiseksi viimeisteltyyn risottoon.

Ainekset

Kesäkurpitsarisotto

1 kesäkurpitsa
100 g siitakesieniä
1 valkosipulinkynsi
6 dl kasvislientä
2 rkl voita
1 rkl öljyä
2 dl risottoriisiä
3 dl valkoviiniä
250 g mascarponejuustoa
2 dl raastettua parmesaania
3 rkl sitruunamhua
1 dl hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

1. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi kuutioiksi. Huuhtele siitakesienet lävikössä ja taputtele ta­louspaperilla kuiviksi. Kuori ja hienonna valkosi­pulinkynsi. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

2. Kuumenna paistokasarissa voi ja öljy. Kun voi on sulanut, lisää pannulle risottoriisit ja valkosi­pulit. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes riisit ovat osittain läpikuultavia. Lisää joukkoon valkoviini. Kiehauta ja keitä, kunnes valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon.

3. Lisää pannulle kesäkurpitsakuutiot, siitakesie­net ja pari kauhallista kuumaa kasvislientä. Kyp­sennä keskilämmöllä. Kun kasvisliemi on imey­tynyt, lisää jälleen kauhallinen kasvislientä. Jat­ka näin, kunnes riisi on kypsää mutta vielä hampaissa tuntuvan pureskeltavaa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia risottoriisilajikkeen mukaan.

4. Sekoita joukkoon mascarponejuusto, parme­saaniraaste ja sitruunamehu. Nosta kasari lie­deltä ja peitä kannella. Anna tekeytyä pari mi­nuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi. Lisää jouk­koon hienonnettua basilikaa. Tarjoile heti.

Vinkki: Risotto maistuu parhaimmalta, kun se jää todella löysäksi. Kesäkurpisarisotto maistuu sellaisenaan tai vaikka savustetun kalan kanssa nautittavaksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *