Reseptit

Kesäkurpitsarisotto

Miedon makuinen kesäkurpitsa sopii ihanasti mascarponella kermaiseksi viimeisteltyyn risottoon.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsarisotto

  • 1 kesäkurpitsa
  • 100 g siitakesieniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • 3 rkl sitruunamhua
  • 1 dl hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

1. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi kuutioiksi. Huuhtele siitakesienet lävikössä ja taputtele ta­louspaperilla kuiviksi. Kuori ja hienonna valkosi­pulinkynsi. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

2. Kuumenna paistokasarissa voi ja öljy. Kun voi on sulanut, lisää pannulle risottoriisit ja valkosi­pulit. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes riisit ovat osittain läpikuultavia. Lisää joukkoon valkoviini. Kiehauta ja keitä, kunnes valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon.

3. Lisää pannulle kesäkurpitsakuutiot, siitakesie­net ja pari kauhallista kuumaa kasvislientä. Kyp­sennä keskilämmöllä. Kun kasvisliemi on imey­tynyt, lisää jälleen kauhallinen kasvislientä. Jat­ka näin, kunnes riisi on kypsää mutta vielä hampaissa tuntuvan pureskeltavaa. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia risottoriisilajikkeen mukaan.

4. Sekoita joukkoon mascarponejuusto, parme­saaniraaste ja sitruunamehu. Nosta kasari lie­deltä ja peitä kannella. Anna tekeytyä pari mi­nuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi. Lisää jouk­koon hienonnettua basilikaa. Tarjoile heti.

Vinkki: Risotto maistuu parhaimmalta, kun se jää todella löysäksi. Kesäkurpisarisotto maistuu sellaisenaan tai vaikka savustetun kalan kanssa nautittavaksi.

X