Kesäkurpitsatagliatellea nokkospeston kera
Kokeile vehnäpastan ja basilikapeston sijaan kesäkurpitsatagliatellea nokkospeston kera.
Ainekset
pesto:
- 2 valkosipulinkynttä viipaleina
- 4 dl nuoren nokkosen lehtiä ryöpättynä
- 2 rkl manteleita
- 1 sitruunan mehu
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1-1,5 dl öljyä
Lisäksi:
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- raastettua parmesaania
Valmistusohje
1. Valmista ensin nokkospesto. Mittaa kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna hetki ja lisää sitten öljyä ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä sen verran, että saat sopivan paksuisen kastikkeen. Säilytä kannellisessa purkissa jääkaapissa. Pesto säilyy hyvänä 1–2 viikkoa.
2. Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa ja poista esimerkiksi pienellä lusikalla mahdolliset siemenet. Ota juustohöylällä kurpitsanpuolikkaista pitkiä, ohuita suikaleita.
3. Sekoita kulhossa kesäkurpitsatagliatelle ja pesto. Anna maustua noin 5 minuuttia.
4. Jaa ruoka lautasille, viimeistele raastetulla parmesaanilla ja tarjoile heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous