Reseptit

Kesätomaattikeitto

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kg kypsiä tomaatteja
  • 3 porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • 1-3 valkosipulin kynttä
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • pari oksaa tuoretta salviaa
  • muutama oksa tuoretta basilikaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl vastarouhittua pippuria
  • 2 tl sokeria

tarjoiluun:

  • 200 g pieniä mozzarellapalloja tai marinoitua tofua

Valmistusohje

1. Puhdista ja pilko kasvikset, voitele öljyllä reunallinen uunipannu ja pane kasvikset sekä rosmariinin ja timjamin lehdet puoleksi tunniksi 200 asteeseen. Sekoita välillä.

2. Siirrä kasvikset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella, lisää vesi, mausteet ja linssit ja hauduta kymmenisen minuuttia.

3. Silppua sekaan tuoreet yrtit ja tarkista maku.

4. Tarjoa mozzarellapalleroiden tai tofukuutioiden ja hyvän leivän kanssa.

Vinkki. Jos et halua keittoon jäävän tomaatinkuoria, jauha kasvikset sosemyllyllä eikä sauvasekoittimella.

Lisukkeeksi sopii hyvin kantarellileivät.

X