Reseptit

Kiinankaalikääryleet

Kiinankaalikääryleet täytetään riisi-ohraseoksella ja kasviksilla sekä jauhelihalla tai sienillä.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kiinankaali
  • vettä, mineraalisuolaa

Täyte

  • 1.5 dl riisi-ohraseosta
  • kasvislientä
  • 2-3 varrellista nippusipulia
  • 2-3 porkkanaa
  • 250 g jauhelihaa tai tuoreita metsäsieniä tai viljeltyjä sieniä
  • 1 muna
  • tuoretta tai kuivattua basilikaa ja kirveliä
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • öljyä
  • hunajaa tai siirappia
  • (vettä tai kasvislientä)

Valmistusohje

 

  1. Tee ensin täyte. Keitä riisi-ohraseos kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat. Puhdista ja hienonna sienet, jos käytät niitä. Sekoita riisi-ohraseos, sipulit, porkkanaraaste, jauheliha tai sienet ja muna keskenään. Mausta täyte basilikalla tai kirvelillä sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.
  2. Leikkaa kiinankaalin tyvipäästä pala pois ja kiehauta lehdet mineraalisuolalla maustetussa vedessä. Nosta lehdet valumaan. Levitä lehdet alustalle ja ohenna paksua lehtiruotia hieman.
  3. Nosta kullekin lehdelle pari ruokalusikallista täytettä. Nosta lehtien pitkät reunat täytteen päälle ja kääri lehdet rullalle.
  4. Pane kääryleet uunivuokaan. Valuta päälle tilkka öljyä ja hunajaa tai siirappia. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Käännä kääryleet kerran kypsymisen aikana ja valele niitä paistoliemellä. Lisää vuokaan tarvittaessa tilkka vettä tai kasvislientä.
X