Reseptit

Kiinankaaliwok

Tämä nopea wokki valmistuu alle puolessa tunnissa.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g broilerin rintafileetä
  • 2-3 varrellista nippusipulia
  • 2 (eriväristä) paprikaa
  • 1 kiinankaali
  • öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • tuoretta basilikaa tai persiljaa

Valmistusohje

Leikkaa broilerin rintafilee suikaleiksi. Hienonna sipulit. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja halkaise kiinankaali. Leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaan ja suikaloi kiinankaalinlohkot.

Kuumenna tilkka öljyä wokissa tai paistokasarissa. Lisää broilerisuikaleet ja paista ne kauniin ruskeiksi. Lisää sipulit, paprikat sekä kiinankaali ja kuullota niitä hetki.

Lisää soija- sekä chilikastike ja kiehauta ruoka. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla ja höystä tuoreilla yrteillä.

Tarjoa ruoka sellaisenaan tai täysjyväriisin tai -nuudelien kera.

Kasvisvaihtoehto:

Käytä broilerin rintafileen sijaan tuoreita metsäsieniä tai viljeltyjä sieniä.

X