9.5.2012

Kimchi (korealainen hapatettu kiinankaali)

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

½ kiinankaalia

liemi:

½ dl suolaa
4 dl vettä

lisäksi:.

½ purjosipulia
1 vihreä omena
1 rkl raastettua inkivääriä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl gluteenitonta soijakastiketta
1 rkl chiliöljyä
1 rkl chilijauhetta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl sokeria

Valmistusohje

Huuhdo kiinankaali ja leikkaa lehdet noin viiden sentin suikaleiksi. Liuota suola haaleaan veteen ja anna jäähtyä.

Pane kiinankaalisuikaleet suureen kulhoon ja kaada suolaliemi päälle. Pane lautanen painoksi ja pidä jääkaapissa yön yli.

Valuta liemi pois ja huuhdo kiinankaalisuikaleet.

Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Kuori ja raasta omena. Lisää purjosipuli, omena, inkivääri ja valkosipuli kiinankaalin joukkoon. Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja kaada kiinankaaliseoksen joukkoon. Sekoita hyvin.

Ripottele päälle suolaa, peitä kelmulla ja pane paino päälle. Pidä huoneenlämmössä pari vuorokautta ja nosta sitten jääkaappiin. Kimchi on valmista noin viikon kuluttua.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi