Reseptit

Kinder­juustokakku ilman liivatetta

Kinderjuustokakku valmistuu helposti ilman liivatelehtiä. Sulatettu suklaa jähmettää täytteen pehmeän leikattavaksi. Kakku on suklaasta, hasselpähkinä-suklaalevitteestä ja tuorejuustosta niin tuhti, että pieni pala riittää hyvin päivällisen makeaksi päätökseksi.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: MIRVA KAKKO

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 200 g suklaakeksejä
  • 50 g sulatettua voita

Hasselpähkinä-suklaatäyte:

  • 1 dl suklaa-hasselpähkinälevitettä, esim. Nutellaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g maitosuklaata

Valkosuklaatäyte:

  • 200 g valkosuklaata
  • 200 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa

Kuorrutus:

  • 100 g maitosuklaata
  • 25 g voita

Koristeeksi:

  • suklaamunia ja -patukoita

Valmistusohje

Kinderjuustokakku ilman liivatetta

1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi.

2. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

3. Valmista täytteet. Sekoita suklaa-pähkinälevite ja tuorejuusto keskenään.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata maitosuklaa. Sekoita kermavaahto ja sulatettu suklaa täytteen joukkoon. Levitä seos vuokaan keksipohjan päälle.

5. Sulata valkosuklaa. Sekoita tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon. Levitä seos hasselpähkinä-suklaatäytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 4 tunniksi.

6. Irrota vuoan reunat kakun ympäriltä. Liu’uta kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle.

7. Koristele kinderjuustokakku ilman liivatetta suklaamunilla ja -patukoilla.

Katso myös: 3 x paras juustokakku: daim-suklaaunelma, amerikkalainen ja rullattu juustokakku

Katso myös: Kotilieden paras kinderkakku

X