paras juustokakku: daim-juustokakku
Juustokakku on kahvipöydän ehdoton herkku.
Leivonta

3 x paras juustokakku: Daim-juustokakku suklaakastikkeella, amerikkalainen juustokakku ja mangokääretorttu – katso ohjeet!

Hyvä juustokakku vie kielen mennessään. Sen pohja on mureaa keksiä tai ohutta kakkutaikinaa, täyte kermaisen pehmeää ja täyteläistä. Juustokakkuun saa helposti vaihtelua sesongin hedelmistä ja herkuista tehdyillä kastikkeilla tai hilloilla. Katso kolme herkullista reseptiä!
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia, iStock

Hurmaa juhla- tai kahvipöydässä vastustamattomalla, itsetehdyllä juustokakulla! Kokeile Daim-juustokakkua, perinteistä amerikkalaista juustokakkua passiokastikkeella tai rullalle kietaistua mangojuustokakkua.

Daim-juustokakku – suklaanystävän unelma

Daim-juustokakku on suklaanystävän unelma. Jos kaipaat juustokakkuun rapsakkaa pohjaa, voit tehdä sen myös Digestive-kekseistä, kuten amerikkalaisen juustokakun ohjeessa. Juustokakku täytetään Daim-suklaalla maustetulla vaniljatuorejuustolla, ja täytteeseen tuo raikkautta limetin raastettu kuori ja mehu. Viimeistele suklaakastikkeella!

Daim-juustokakku

Daim-kakku viimeistellään suklaakastikkeella.

Reseptit:
Daim-juustokakku
Helppo suklaakastike 

Helppo amerikkalainen juustokakku – kaikkien juustokakkujen äiti

New York cheese cake, eli amerikkalainen juustokakku on suussa sulava klassikko, joka paistetaan uunissa. Amerikkalaisen juustokakun pohja tehdään Digestive-kekseistä, jonka päälle sipaistaan täyteläinen tuorejuustotäyte, jossa maistuu aavistus sitruunaa ja vaniljaa. Helppotekoisen juustokakun voi valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Tämän juustokakun makumaailmaa tuunaat sesongista toiseen kätevästi erilaisilla hedelmä-, marja- tai suklaakastikkeilla sekä hilloilla. Amerikkalainen juustokakku maistuu myös passiohedelmästä ja appelsiineista tehdyn kastikkeen kanssa.

Amerikkalainen juustokakku

Amerikkalainen juustokakku muuntuu sesongin mukaan.

Reseptit:
Amerikkalainen juustokakku
Passiokastike

Uutta twistiä juustokakkuun: tee kääretorttu

Loihdi juustokakusta kääretorttu! Leivo kääretorttu perinteiseen tapaan, mutta täytä se sitruunalla maustetulla tuorejuustolla, kermavaahdolla, mangohillolla ja passiohedelmillä. Kääräise torttu rullalle ja koristele mantelilastuilla sekä keväisillä syötävillä orvokeilla. Kääretortun päälle voi myös pyöräyttää ohueksi kaulitun marsipaanilevyn.

mangojuustokakkukääretorttu

Mangojuustokakku kääräistään vaihteeksi rullalle.

Resepti: Mangojuustokakkukääretorttu

Juustokakun pohjan voi loihtia eri kekseistä

Perinteisesti juustokakun pohja tehdään grahamkekseistä, mutta siihen voi käyttää piparkakkuja, kaurakeksejä tai täytteettömiä suklaakeksejä. Keksipohjaa voi maustaa kaakaolla, kanelilla tai vaikkapa raastetulla sitruunankuorella. Keliaakikoille sopiva pohja syntyy gluteenittomista kekseistä.

Pohjan voi tehdä myös esimerkiksi pakaste- tai itsetehdystä murotaikinasta tai kääretorttupohjasta. Kun juustokakku valmistetaan ilman uunia, käytetään yleensä liivatetta.

Liivatteen käytössä on kolme vaihetta:

1. Kylmässä vedessä pehmitys
2. Kuumaan nesteeseen sulattaminen
3. Liivateliemen valutus ohuena nauhana hyydyytettävän täytteen sekaan

Katso lisää herkullisia jälkiruokavinkkejä:

mango-limettikakku

Mango-limettikakku
Juustokakku ananas-mangokuorrutteella
Limoncello-tiramisu 
Suklaa-appelsiinitorttu
Passiohedelmä-sitruunamarenkitorttu
Pasha-torttu

Kotiliesi.fi: Pavlova – jumalainen herkku

X