3 x paras juustokakku: Daim-juustokakku suklaakastikkeella, amerikkalainen juustokakku ja mangokääretorttu – katso ohjeet!
Hyvä juustokakku vie kielen mennessään. Sen pohja on mureaa keksiä tai ohutta kakkutaikinaa, täyte kermaisen pehmeää ja täyteläistä. Juustokakkuun saa helposti vaihtelua sesongin hedelmistä ja herkuista tehdyillä kastikkeilla tai hilloilla. Katso kolme herkullista reseptiä!
Hyvä juustokakku vie kielen mennessään. Sen pohja on mureaa keksiä tai ohutta kakkutaikinaa, täyte kermaisen pehmeää ja täyteläistä. Juustokakkuun saa helposti vaihtelua sesongin hedelmistä ja herkuista tehdyillä kastikkeilla tai hilloilla. Katso kolme herkullista reseptiä!
Hurmaa juhla- tai kahvipöydässä vastustamattomalla, itsetehdyllä juustokakulla! Kokeile Daim-juustokakkua, perinteistä amerikkalaista juustokakkua passiokastikkeella tai rullalle kietaistua mangojuustokakkua.
Daim-juustokakku – suklaanystävän unelma
Daim-juustokakku on suklaanystävän unelma. Jos kaipaat juustokakkuun rapsakkaa pohjaa, voit tehdä sen myös Digestive-kekseistä, kuten amerikkalaisen juustokakun ohjeessa. Juustokakku täytetään Daim-suklaalla maustetulla vaniljatuorejuustolla, ja täytteeseen tuo raikkautta limetin raastettu kuori ja mehu. Viimeistele suklaakastikkeella!
Reseptit: Daim-juustokakku Helppo suklaakastike
Helppo amerikkalainen juustokakku – kaikkien juustokakkujen äiti
New York cheese cake, eli amerikkalainen juustokakku on suussa sulava klassikko, joka paistetaan uunissa. Amerikkalaisen juustokakun pohja tehdään Digestive-kekseistä, jonka päälle sipaistaan täyteläinen tuorejuustotäyte, jossa maistuu aavistus sitruunaa ja vaniljaa. Helppotekoisen juustokakun voi valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Tämän juustokakun makumaailmaa tuunaat sesongista toiseen kätevästi erilaisilla hedelmä-, marja- tai suklaakastikkeilla sekä hilloilla. Amerikkalainen juustokakku maistuu myös passiohedelmästä ja appelsiineista tehdyn kastikkeen kanssa.
Reseptit: Amerikkalainen juustokakku Passiokastike
Uutta twistiä juustokakkuun: tee kääretorttu
Loihdi juustokakusta kääretorttu! Leivo kääretorttu perinteiseen tapaan, mutta täytä se sitruunalla maustetulla tuorejuustolla, kermavaahdolla, mangohillolla ja passiohedelmillä. Kääräise torttu rullalle ja koristele mantelilastuilla sekä keväisillä syötävillä orvokeilla. Kääretortun päälle voi myös pyöräyttää ohueksi kaulitun marsipaanilevyn.
Resepti: Mangojuustokakkukääretorttu
Juustokakun pohjan voi loihtia eri kekseistä
Perinteisesti juustokakun pohja tehdään grahamkekseistä, mutta siihen voi käyttää piparkakkuja, kaurakeksejä tai täytteettömiä suklaakeksejä. Keksipohjaa voi maustaa kaakaolla, kanelilla tai vaikkapa raastetulla sitruunankuorella. Keliaakikoille sopiva pohja syntyy gluteenittomista kekseistä.
Pohjan voi tehdä myös esimerkiksi pakaste- tai itsetehdystä murotaikinasta tai kääretorttupohjasta. Kun juustokakku valmistetaan ilman uunia, käytetään yleensä liivatetta.
Liivatteen käytössä on kolme vaihetta:
1. Kylmässä vedessä pehmitys
2. Kuumaan nesteeseen sulattaminen
3. Liivateliemen valutus ohuena nauhana hyydyytettävän täytteen sekaan
Katso lisää herkullisia jälkiruokavinkkejä:
Mango-limettikakku Juustokakku ananas-mangokuorrutteella Limoncello-tiramisu Suklaa-appelsiinitorttu Passiohedelmä-sitruunamarenkitorttu Pasha-torttu
Kotiliesi.fi: Pavlova – jumalainen herkku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous