Reseptit

Pashatorttu

12.3.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g vaaleita murokeksejä
100 g margariinia

täyte:

2 dl kuohukermaa
1 prk maustamatonta rahkaa
1 prk sitruunarahkaa
1 dl sokeria
0.5 dl mantelirouhetta
2 rkl hillottua appelsiininkuorta
2 tl vaniljasokeria
puolen sitruunan mehu
5 liivatelehteä

pinnalle:

3 liivatelehteä
2 dl appelsiinimehua
2 rkl sitruunamehua
1 dl tomusokeria
2 rkl hillottua appelsiininkuorta

Valmistusohje

Pashatortun paksu rahkatäyte saa makua sitruunasta, appelsiinista ja manteleista. Tee pashatorttu kiillettä vaille valmiiksi edellisenä päivänä. Pashatortun voi tarjota myös ilman appelsiinikiillettä. Koristele torttu silloin erivärisillä pääsiäisnameilla.

Valmista pashatorttu näin:

Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit joko kaulimella muovipussissa tai monitoimikoneella. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos kakkuvuoan pohjalle.

Pane täytteeseen tulevat liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma sokerin kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahkat, mantelirouhe, hillottu appelsiininkuori, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

Puserra liivatteet kuivaksi ja sulata ne mikrossa. Sekoita liuos täytteen joukkoon ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Pane kiilteeseen tulevat liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta appelsiinimehu ja tomusokeri. Mausta sitruunalla. Puserra liivatteet kuiviksi ja liuota mehuun. Anna seoksen jäähtyä täysin kylmäksi ja kaada se sitten pashatortun päälle.

Ripottele pashatortun pinnalle appelsiininkuoren paloja. Anna kiilteen hyytyä täysin. Irrota pashatorttu vuoasta.

 

Katso myös:

Pasha – pääsiäisaterian makea päätös

Pashanmakuinen jäädyke

Kotiliesi.fi: Perinteinen pasha

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *