Reseptit

Pashanmakuinen jäädyke

Pashanmakuisessa jäädykkeessä perinnemaku saa uutta twistiä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keltuaista
  • 1 ¼ dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 200 g sitruunarahkaa (Valio)
  • 2 rkl appelsiinimarmeladia
  • 2 rkl hillottua appelsiininkuorta
  • 1 dl hienonnettuja manteleita
  • noin ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Pashanmakuinen jäädyke on raikas vaihtoehto perinteiselle pashalle.

  1. Vatkaa keltuaiset sekä vanilja ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää seokseen rahka, appelsiinimarmeladi, rouhitut mantelit ja hillotut appelsiininkuoripalat.
  2. Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja kääntele vaahto seokseen. Lisää lopuksi sitruunamehua samalla maistellen.
  3. Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia. Ota pashajäädyke huoneenlämpöön viimeistään puoli tuntia ennen tarjoamista.
X