Kinkku-crostinit
Valkosipulilla maustetut leivät nautitaan ilmakuivatun kinkun kanssa. Parhailta ne maistuvat kuumina. Tarjoa niitä esimerkiksi ennen ateriaa alkudrinkin tai vaikkapa suupalana sangrian kanssa.
Ainekset
Kinkku-crostinit
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 2-3 murskattua valkosipulinkynttä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 12 patonkiviipaletta
paistamiseen:
- oliiviöljyä
päälle:
- 12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 12 säilykepaprikasuikaletta
- paprikatäytteistä oliivia
Valmistusohje
Kinkku-crostinit valmistuvat helposti näin:
1. Sekoita munat, maito ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Mausta seos maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kasta leipäviipaleet munamaitoon.
2. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa ja nosta leipäviipaleet pannuun. Paista valkosipulileipiä molemmilta puolilta kauniin värisiksi.
3. Kiinnitä leipiin tikulla kinkkuruusuke, paprikasuikale ja oliivi.
Vinkki: Tarjoa kinkku-crostinit esimerkiksi ennen ateriaa aperol-spritzin, kuohuvan camparin tai kuohuviinin kanssa. Crostinit sopivat myös kesällä sangrian kanssa ja talvella glögin kanssa nautittaviksi.
Katso myös Kotiliesi.fi: Suolainen tarjottava tekee kauppaansa juhlissa – nämä suupalat sopivat noutopöytään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous