1.5.2012

Glögi

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

5 dl laimennettua mustaherukkamehua
pala tuoretta inkivääriä
1 kanelitanko tai 4 tähtianista
5 kokonaista neilikkaa
1 tl kokonaisia kardemummansiemeniä
1 pullo punaviiniä
fariinisokeria maun mukaan

lisäksi:.

rusinoita
kuorittuja manteleita

Valmistusohje

Pane mustaherukkamehu ja kaikki mausteet kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia.

Siivilöi mehu ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää punaviini ja kuumenna kiehumispisteeseen. Mausta juoma maun ja tarpeen mukaan fariinisokerilla.

Tarjoa höyryävän kuumana rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Vihje:

Saat vaalean glögin, kun käytät mustaherukkamehun sijaan omenamehua ja korvaat punaviinin valkoviinillä.