Glögi
Glögiä saa helposti kaupasta, mutta mikään ei voita tätä kotitekoista joulujuomaa. Vaalea glögi valmistuu tällä reseptillä kätevästi, kun punaviinin tilalla käyttää valkoviiniä ja mehun korvaa omenamehulla.
Ainekset
Glögi
- 5 dl laimennettua mustaherukkamehua
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 1 kanelitanko tai 4 tähtianista
- 5 kokonaista neilikkaa
- 1 tl kokonaisia kardemummansiemeniä
- 1 pullo punaviiniä
- fariinisokeria maun mukaan
lisäksi:.
- rusinoita
- kuorittuja manteleita
Valmistusohje
Glögi on parhammillaan mausteisen lämmittävä. Punaviinipohjaainen glögijuoma on klassikko, jonka maku syvenee tässä reseptissä mustaherukkamehulla.
1. Pane mustaherukkamehu ja kaikki mausteet kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia.
2. Siivilöi mehu ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää punaviini ja kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä anna sen kuitenkaan kiehua. Mausta juoma maun ja tarpeen mukaan fariinisokerilla.
3. Tarjoa glögi höyryävän kuumana rusinoiden, manteleiden ja pikkupurtavien kanssa.
Vinkki: Saat vaalean glögin, kun käytät mustaherukkamehun sijaan omenamehua ja korvaat punaviinin valkoviinillä.
Katso myös: Pikkujoulut – kokosimme helpot ja nopeat ohjeet makeisiin ja suolaisiin suupaloihin
Lue myös Kotiliesi.fi: Miten vihreä kuula liittyy glögiin? Lue asiantuntijan parhaat vinkit glögin koristeluun
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous