Reseptit

Glögi

Glögiä saa helposti kaupasta, mutta mikään ei voita tätä kotitekoista joulujuomaa. Vaalea glögi valmistuu tällä reseptillä kätevästi, kun punaviinin tilalla käyttää valkoviiniä ja mehun korvaa omenamehulla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
iStockphoto

Lämmin glögi maistuu ilmojen viiletessä ja virittää tulevaan jouluun.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Glögi

  • 5 dl laimennettua mustaherukkamehua
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko tai 4 tähtianista
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 1 tl kokonaisia kardemummansiemeniä
  • 1 pullo punaviiniä
  • fariinisokeria maun mukaan

lisäksi:.

  • rusinoita
  • kuorittuja manteleita

Valmistusohje

Glögi on parhammillaan mausteisen lämmittävä. Punaviinipohjaainen glögijuoma on klassikko, jonka maku syvenee tässä reseptissä mustaherukkamehulla.

1. Pane mustaherukkamehu ja kaikki mausteet kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia.

2. Siivilöi mehu ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää punaviini ja kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä anna sen kuitenkaan kiehua. Mausta juoma maun ja tarpeen mukaan fariinisokerilla.

3. Tarjoa glögi höyryävän kuumana rusinoiden, manteleiden ja pikkupurtavien kanssa.

Vinkki: Saat vaalean glögin, kun käytät mustaherukkamehun sijaan omenamehua ja korvaat punaviinin valkoviinillä.

    Katso myös: Pikkujoulut – kokosimme helpot ja nopeat ohjeet makeisiin ja suolaisiin suupaloihin

    Lue myös Kotiliesi.fi: Miten vihreä kuula liittyy glögiin? Lue asiantuntijan parhaat vinkit glögin koristeluun

    X