25.5.2012

Kinkku-juustoteeleivät

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl mineraalisuolaa
75 g voita
2 dl piimää
100 g palvikinkkukuutioita
1 dl juustoraastetta
1 ruukku hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja mineraalisuola. Nypi voi joukkoon. Lisää piimä, kinkkukuutiot, juustoraaste ja basilika. Sekoita taikina kulhossa ja kumoa se jauhotetulle alustalle. Taputtele taikina levyksi, taita kolmeen osaan ja taputtele uudelleen levyksi. Toista muutaman kerran. Taputtele taikina pyöreäksi levyksi, jonka halkaisija on noin 25 cm. Jaa taikina kahdeksaksi kolmioksi ja nosta kolmiot leivinpaperin päälle pellille.

Paista teeleipiä 225 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneita ja kauniin värisiä. Tarjoa lämpiminä tuorejuustolevitteen kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi