Reseptit

Kinkkuun kääritty meloni

Kinkkuun kääritty meloni on klassinen alkupala, joka toimii loistavasti myös lämpimänä. Salvia täydentää makuparin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinkkuun kääritty meloni

  • 1 verkko- tai cantaloupemeloni
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 8 isoa lehteä tuoretta salviaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kinkkuun kääritty meloni tehdään helposti näin:

1. Kuori meloni, halkaise se ja poista siemenet lusikalla.

2. Leikkaa meloni kahdeksaksi lohkoksi.

3. Nostele lohkot leivinpape­rilla peitetylle uunipellille.

4. Kääri lohkojen ympärille parmankinkkuviipaleet siten, että väliin jää aina yksi salvian lehti.

5. Valuta lohkoille oliiviöljyä ja mausta pinnat suolalla ja mustapippurilla.

6. Paista 225-­asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa kinkkuun kääritty meloni aperitiivin kera.

Katso myös: Paistettua päärynää ja parmankinkkua

Katso myös Kotiliesi.fi: Jamón Serranoa ja melonia

X