paistettua päärynää ja parmankinkkua
Reseptit

Paistettua päärynää ja parmankinkkua

Parmankinkkuun yhdistetään kesällä meloni mutta talvella hedelmänä toimii päärynä. Ihanat alkupalat maistuvat uuden vuoden juhlissa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistettua päärynää ja parmankinkkua:

  • 3-4 päärynää
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl siirappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 100 g parmankinkkua ohuina viipaleina
  • tuoretta lehtipersiljaa taia basilikaa

Valmistusohje

1. Leikkaa päärynät lohkoiksi ja poista siemenkota vihannesveitsellä.

2. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää siirappi. Paista päärynälohkoihin kaunis kullanruskea väri. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

3. Kääri hieman jäähtyneet lohkot pitkittäin puolitettuihin parmankinkkuviipaleisiin ja nostele lohkot vadille.

4. Viimeistele basilikanlehdillä.

X