Paistettua päärynää ja parmankinkkua
Parmankinkkuun yhdistetään kesällä meloni mutta talvella hedelmänä toimii päärynä. Ihanat alkupalat maistuvat uuden vuoden juhlissa.
Ainekset
Paistettua päärynää ja parmankinkkua:
- 3-4 päärynää
- 2 rkl voita
- 1 rkl siirappia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 100 g parmankinkkua ohuina viipaleina
- tuoretta lehtipersiljaa taia basilikaa
Valmistusohje
1. Leikkaa päärynät lohkoiksi ja poista siemenkota vihannesveitsellä.
2. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää siirappi. Paista päärynälohkoihin kaunis kullanruskea väri. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
3. Kääri hieman jäähtyneet lohkot pitkittäin puolitettuihin parmankinkkuviipaleisiin ja nostele lohkot vadille.
4. Viimeistele basilikanlehdillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous