Reseptit

Paistettua päärynää ja parmankinkkua

27.12.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Parmankinkkuun yhdistetään kesällä meloni mutta talvella hedelmänä toimii päärynä. Ihanat alkupalat maistuvat uuden vuoden juhlissa.

Ainekset

Paistettua päärynää ja parmankinkkua:

3-4 päärynää
2 rkl voita
1 rkl siirappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
100 g parmankinkkua ohuina viipaleina
tuoretta lehtipersiljaa taia basilikaa

Valmistusohje

1. Leikkaa päärynät lohkoiksi ja poista siemenkota vihannesveitsellä.

2. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää siirappi. Paista päärynälohkoihin kaunis kullanruskea väri. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

3. Kääri hieman jäähtyneet lohkot pitkittäin puolitettuihin parmankinkkuviipaleisiin ja nostele lohkot vadille.

4. Viimeistele basilikanlehdillä.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme