Reseptit

Kirsikkatorttu

Hyödynnä kirsikkasesonki leipomalla ihanan makea kirsikkapiiras. Vanilliinikastikkeen lisäksi myös vaniljajäätelö sointuu torttuun loistavasti.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Päälle

  • 500 g kirsikoita

Pinnalle

  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, kardemumma ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Peitä irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reuna. Levitä taikina vuokaan.

Poista kirsikoista kivet ja levitä kirsikat taikinan päälle.

Sulata rasva ja sekoita sen joukkoon kookos- ja kaurahiutaleet sekä sokeri. Ripottele seos kirsikoiden päälle.

Paista torttua 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi. Tarjoa vaahdotetun vanilliinikastikkeen kanssa.

X