Kokonainen nieriä uunissa
Kokonainen nieriä uunissa täytetään sitruunalla ja nautitaan paahdettujen perunoiden kanssa. Pienestä nieriästä tulee maukas ateria kahdelle.
Ainekset
Kokonainen nieriä uunissa
- 1 noin 400 g:n nieriä tai kirjolohi
- merisuolaa
- 1 sitruuna
- 2 rkl öljyä
- pieniä perunoita
Kastike
- 0.5 dl vahvaa kalalientä
- 25 g voita
- raastettua piparjuurta
Valmistusohje
Kokonainen nieriä uunissa valmistuu näin helposti:
1. Pese perunat ja kääntele ne öljyssä. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Pane perunat kypsymään 200-asteiseen uuniin.
2. Pyyhi nieriä puhtaaksi talouspaperilla. Sivele kalan pinta öljyllä ja nosta kala uunivuokaan. Mausta nieriä sisältä ja päältä merisuolalla. Täytä vatsa sitruunaviipaleilla. Ylimääräiset sitruunaviipaleet voi panna kalan viereen. Jos haluat sitruunoihin kauniin paahteisen pinnan, ripauta viipaleille vähän sokeria. Pane kala uuniin yhtä aikaa miltei kypsien perunoiden kanssa.
3. Kypsennä kokonainen nieriä uunissa. Kypsennysaika on noin 10-15 minuuttia eli niin kauan, kunnes selkäevä irtoaa helposti.
4. Sulata voi kuumaan kalaliemeen. Mausta kastike raastetulla piparjuurella.
Kokeile myös uunissa paahdettua nieriäfileetä, ja ruisoluessa marinoitua nieriää.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään rasvassa kypsennetty nieriä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous