Reseptit

Kokonainen nieriä uunissa

Kokonainen nieriä uunissa täytetään sitruunalla ja nautitaan paahdettujen perunoiden kanssa. Pienestä nieriästä tulee maukas ateria kahdelle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kokonainen nieriä uunissa

  • 1 noin 400 g:n nieriä tai kirjolohi
  • merisuolaa
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl öljyä
  • pieniä perunoita

Kastike

  • 0.5 dl vahvaa kalalientä
  • 25 g voita
  • raastettua piparjuurta

Valmistusohje

Kokonainen nieriä uunissa valmistuu näin helposti:

1. Pese perunat ja kääntele ne öljyssä. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Pane perunat kypsymään 200-asteiseen uuniin.

2. Pyyhi nieriä puhtaaksi talouspaperilla. Sivele kalan pinta öljyllä ja nosta kala uunivuokaan. Mausta nieriä sisältä ja päältä merisuolalla. Täytä vatsa sitruunaviipaleilla. Ylimääräiset sitruunaviipaleet voi panna kalan viereen. Jos haluat sitruunoihin kauniin paahteisen pinnan, ripauta viipaleille vähän sokeria. Pane kala uuniin yhtä aikaa miltei kypsien perunoiden kanssa.

3. Kypsennä kokonainen nieriä uunissa. Kypsennysaika on noin 10-15 minuuttia eli niin kauan, kunnes selkäevä irtoaa helposti.

4. Sulata voi kuumaan kalaliemeen. Mausta kastike raastetulla piparjuurella.

Kokeile myös uunissa paahdettua nieriäfileetä, ja ruisoluessa marinoitua nieriää.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään rasvassa kypsennetty nieriä

X