Reseptit

Kolmen sienen cannellonit

30.8.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 pkt tuorepastalasagnelevyjä
30 g kuivattuja tatteja
250 g kantarelleja
250 g ruskeita herkkusieniä
2–3 salottisipulia
voi-öljyseosta
1 rkl tuoreita timjaminlehtiä
1 dl kermaa
1/2 dl tattien liotuslientä
3 rkl tuorejuustoa
1 dl parmesaaniraastetta
suolaa, mustapippuria

pinnalle:

1 rkl oliiviöljyä
2 rkl parmesaaniraastetta

Lisäksi:

tryffeliöljyä

Valmistusohje

Kun kolmen sienen cannellonit silataan tryffeliöljyllä, on sesongin ruokahitti valmis tarjottavaksi.

1. Pane tatit likoamaan haaleaan veteen hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä iltana. Puserra tatit kevyesti kuiviksi ja silppua. Säästä liemi.

2. Puhdista herkkusienet ja kantarellit ja viipaloi tai pilko isoimmat sienet. Hienonna sipulit. Paista sienet ja timjaminlehdet voi-öljyseoksessa, lisää sipulisilppu paistamisen loppupuolella. Lisää pannulle kerma, sieniliemi ja tuorejuusto. Keitä kunnes seos sakenee, mausta parmesaanilla, suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna kattilassa reilu litra vettä, mausta suolalla. Lisää veteen aina kaksi lasagnelevyä kerrallaan ja anna kiehua noin minuutti. Nosta levyt työlaudalle ja puolita ne. Jaa täyte levyjen päälle, kääri rullaksi ja nosta voideltuun uunivuokaan. Valuta cannellonien päälle oliiviöljyä, ripottele pinnalle parmesaania.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Pirskottele valmiiden annosten pinnalle vähän tryffeliöljyä.

Viinisuositus:


Wolfberger Riesling-Pinot Gris on eloisa, hapokas ja hedelmäinen valkoviini Alsacesta, 13,39 e.