Reseptit

Kostea suklaakakku ja maustepippurikerma

28.8.2014 Teksti: Raija Uljas Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

175 g tummaa suklaata (65 %)
3 munaa
45 g sokeria (1/2 dl)
90 g sokeria (reilu dl)
75 ml vettä
110 g suolatonta voita

Maustepippurikerma:

2 dl kuohukerma
2 rkl sokeria
vastajauhettua maustepippuria

Valmistusohje

Suklaanystävän unelma, kostea suklaakakku, saa pikantin lisän maustepippurikermasta. Rouhi koristeeksi maustepippureita ja pistaasipähkinöitä.

Vaahdota 45 g sokeria ja munat. Sulata suklaa.

Keitä vesi ja 90 g sokeria vaaleaksi siirapiksi. Sulata voi.

Sekoita sula voi ja suklaa siirappiin. Yhdistä lopuksi munavaahto ja suklaaseos.

Kaada taikina leivinpaperilla paperoituun ja voideltuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm.

Kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kumoa vuoasta vasta seuraavana päivänä. Tarjoile maustepippurikerman kanssa.

Vaahdota kerma ja sokeri. Mausta maustepippurilla. Muotoile lusikalla kermasta munanmuotoisia kuulia suklaakakun päälle.

 

Viinisuositus: Portviini tai intensiivisen hedelmäinen Banyuls Cuvée du Dr. André Parcé on tämän suklaaruoan kaveri.

 

Ohje: Markus Aremo

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *