Reseptit

Kostea suklaakakku ja maustepippurikerma

Maustepippurikerma tuo suklaakakkuun sopivaa pippurisuutta. Lasi viiniä kruunaa tämän suklaakakun kanssa nautitun rentoutumishetken.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 175 g tummaa suklaata (65 %)
  • 3 munaa
  • 45 g sokeria (1/2 dl)
  • 90 g sokeria (reilu dl)
  • 75 ml vettä
  • 110 g suolatonta voita

Maustepippurikerma:

  • 2 dl kuohukerma
  • 2 rkl sokeria
  • vastajauhettua maustepippuria

Valmistusohje

Suklaanystävän unelma, kostea suklaakakku, saa pikantin lisän maustepippurikermasta. Rouhi koristeeksi maustepippureita ja pistaasipähkinöitä.

Vaahdota 45 g sokeria ja munat. Sulata suklaa.

Keitä vesi ja 90 g sokeria vaaleaksi siirapiksi. Sulata voi.

Sekoita sula voi ja suklaa siirappiin. Yhdistä lopuksi munavaahto ja suklaaseos.

Kaada taikina leivinpaperilla paperoituun ja voideltuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm.

Kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kumoa vuoasta vasta seuraavana päivänä. Tarjoile maustepippurikerman kanssa.

Vaahdota kerma ja sokeri. Mausta maustepippurilla. Muotoile lusikalla kermasta munanmuotoisia kuulia suklaakakun päälle.

Viinisuositus: Portviini tai intensiivisen hedelmäinen Banyuls Cuvée du Dr. André Parcé on tämän suklaaruoan kaveri.

Ohje: Markus Aremo

X