Kostea suklaakakku ja maustepippurikerma
Maustepippurikerma tuo suklaakakkuun sopivaa pippurisuutta. Lasi viiniä kruunaa tämän suklaakakun kanssa nautitun rentoutumishetken.
Ainekset
- 175 g tummaa suklaata (65 %)
- 3 munaa
- 45 g sokeria (1/2 dl)
- 90 g sokeria (reilu dl)
- 75 ml vettä
- 110 g suolatonta voita
Maustepippurikerma:
- 2 dl kuohukerma
- 2 rkl sokeria
- vastajauhettua maustepippuria
Valmistusohje
Suklaanystävän unelma, kostea suklaakakku, saa pikantin lisän maustepippurikermasta. Rouhi koristeeksi maustepippureita ja pistaasipähkinöitä.
Vaahdota 45 g sokeria ja munat. Sulata suklaa.
Keitä vesi ja 90 g sokeria vaaleaksi siirapiksi. Sulata voi.
Sekoita sula voi ja suklaa siirappiin. Yhdistä lopuksi munavaahto ja suklaaseos.
Kaada taikina leivinpaperilla paperoituun ja voideltuun vuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm.
Kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kumoa vuoasta vasta seuraavana päivänä. Tarjoile maustepippurikerman kanssa.
Vaahdota kerma ja sokeri. Mausta maustepippurilla. Muotoile lusikalla kermasta munanmuotoisia kuulia suklaakakun päälle.
Viinisuositus: Portviini tai intensiivisen hedelmäinen Banyuls Cuvée du Dr. André Parcé on tämän suklaaruoan kaveri.
Ohje: Markus Aremo
Kommentit
kuka helevetti ottaa tuon verran suklaakakkua???!!!
Kommentit
kuka helevetti ottaa tuon verran suklaakakkua???!!!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous