Reseptit

Köyhät ritarit ja viherpippurimansikat

Viherpippuri ja mansikka on yllättävä makupari.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 reilu viipale pullaa
  • 2 rkl kermaa
  • 5 g voita
  • 50 g viherpippurimansikoita
  • pallo vaniljajäätelöä

Viherpippurimansikat

  • 500 g mansikoita
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 25 viherpippuria
  • yhden limetin mehu

Valmistusohje

Kostuta pullaviipale kermalla ja paista pannussa kuumassa voissa rapeaksi. Nosta viipale jälkiruokalautaselle ja annostele päälle viherpippurimansikoita liemineen ja pallo jäätelöä.

Viherpippurimansikat:
Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja viherpippurit. Keitä lientä vähän aikaa kokoon ja lisää mansikat. Jatka keittämistä, mutta älä sekoita mansikoita rikki. Kun mansikat alkavat hilloontua, ota kattila liedeltä ja purista limetin mehu joukkoon. Jäähdytä mansikat ja tarjoa hienompien köyhien ritarien kanssa.

Ohje: Keittiömestari Toni Laaksonen, ravintola Taivaanranta, Lahti.

X