Köyhät ritarit ja viherpippurimansikat
Viherpippuri ja mansikka on yllättävä makupari.
Ainekset
- 1 reilu viipale pullaa
- 2 rkl kermaa
- 5 g voita
- 50 g viherpippurimansikoita
- pallo vaniljajäätelöä
Viherpippurimansikat
- 500 g mansikoita
- 2 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 25 viherpippuria
- yhden limetin mehu
Valmistusohje
Kostuta pullaviipale kermalla ja paista pannussa kuumassa voissa rapeaksi. Nosta viipale jälkiruokalautaselle ja annostele päälle viherpippurimansikoita liemineen ja pallo jäätelöä.
Viherpippurimansikat:
Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja viherpippurit. Keitä lientä vähän aikaa kokoon ja lisää mansikat. Jatka keittämistä, mutta älä sekoita mansikoita rikki. Kun mansikat alkavat hilloontua, ota kattila liedeltä ja purista limetin mehu joukkoon. Jäähdytä mansikat ja tarjoa hienompien köyhien ritarien kanssa.
Ohje: Keittiömestari Toni Laaksonen, ravintola Taivaanranta, Lahti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous