Reseptit

Kurpitsa-halloumijuustopiirakka

Kurpitsa-halloumijuustopiirakka tehdään rapealle lehtitaikinalevylle. Makea myskikurpitsa ja suolainen halloumijuusto valloittavat syksyisen piirakan täytteenä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsa-halloumijuustopiirakka:

  • 1 iso (600 g) lehtitaikinalevy
  • 1 (800 g) kuorittu ja paloiteltu myskikurpitsa
  • 2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 1/2 tl suolaa
  • 200 g tuorejuustoa esim. valkosipulilla maustettua
  • 200 g halloumijuustoa

Valmistusohje

Kurpitsa-halloumijuustopiirakka leivotaan helposti näin:

1. Ota lehtitaikinalevy paketista uunipellille leivinpaperin päälle sulamaan noin 30 minuuttia ennen valmistusta.

2. Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Poista siemenet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Paista kasviksia ja sipulia öljyssä kuumalla paistinpannulla noin 6–8 minuuttia, kunnes kasvikset hieman ruskistuvat.

3. Mausta vaahterasiirapilla, hienonnetulla rosmariinilla ja suolalla.

4. Levitä tuorejuusto lehtitaikinalevyn päälle. Käännä taikinalevyn reunoja hieman tuorejuuston päälle niin, että kasvistäyte pysyy reunojen sisällä. Lisää myskikurpitsapaistos ja paloiteltu halloumi. Kypsennä kurpitsa-halloumijuustopiirakka 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Katso myös: Kahden juuston kurpitsapiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Kolmen juuston kurpitsapizza

X