Kurpitsa-halloumijuustopiirakka
Kurpitsa-halloumijuustopiirakka tehdään rapealle lehtitaikinalevylle. Makea myskikurpitsa ja suolainen halloumijuusto valloittavat syksyisen piirakan täytteenä.
Ainekset
Kurpitsa-halloumijuustopiirakka:
- 1 iso (600 g) lehtitaikinalevy
- 1 (800 g) kuorittu ja paloiteltu myskikurpitsa
- 2 porkkanaa
- 1 punasipuli
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl hienonnettua rosmariinia
- 1/2 tl suolaa
- 200 g tuorejuustoa esim. valkosipulilla maustettua
- 200 g halloumijuustoa
Valmistusohje
Kurpitsa-halloumijuustopiirakka leivotaan helposti näin:
1. Ota lehtitaikinalevy paketista uunipellille leivinpaperin päälle sulamaan noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
2. Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Poista siemenet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Paista kasviksia ja sipulia öljyssä kuumalla paistinpannulla noin 6–8 minuuttia, kunnes kasvikset hieman ruskistuvat.
3. Mausta vaahterasiirapilla, hienonnetulla rosmariinilla ja suolalla.
4. Levitä tuorejuusto lehtitaikinalevyn päälle. Käännä taikinalevyn reunoja hieman tuorejuuston päälle niin, että kasvistäyte pysyy reunojen sisällä. Lisää myskikurpitsapaistos ja paloiteltu halloumi. Kypsennä kurpitsa-halloumijuustopiirakka 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Katso myös: Kahden juuston kurpitsapiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: Kolmen juuston kurpitsapizza
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous