Kahden juuston kurpitsapiirakka
Piirakoiden koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Tässä syksyn kurpitsasato on kätketty kauniin kukkakannen alle.
Ainekset
Taikina:
- 225 g voita tai margariinia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 250 g maitorahkaa
Täyte:
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kg myski- tai talvikurpitsaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 200 g fetajuustoa
- 1 ps (130 g) mustaleimajuustoraastetta
Valmistusohje
Kahden juuston kurpitsapiirakka leivotaan näin:
1. Nypi rasvan joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään kovettumaan täytteen teon ajaksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele kurpitsa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto. Kuullota kasvisseosta öljyssä pannulla reilut 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen puoli pohjalevyksi ja painele levy halkaisijaltaan 20–24 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan. Kauli myös kansilevy ja koristele levy haluamallasi tavalla, esim. painelemalla piparimuotilla siitä irtokoristeita.
4. Sekoita jäähtyneen kurpitsaseoksen joukkoon paloiteltu fetajuusto sekä juustoraaste. Levitä seos piirakkapohjan päälle ja koristele pinta taikinakoristeilla. Paista kahden juuston kurpitsapiirakka kypsäksi 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Saatat pitää myös kurpitsa-halloumijuustopiirakasta tai makeasta bulgarialaisesta kurpitsapiirakasta.
Lue myös Kotiliesi.fi: Tunnetko kurpitsat? Tutustu eri lajikkeisiin ja ota talteen herkulliset reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous