Reseptit

Kahden juuston kurpitsapiirakka

Piirakoiden koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Tässä syksyn kurpitsasato on kätketty kauniin kukkakannen alle.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 225 g voita tai margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g maitorahkaa

Täyte:

  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kg myski- tai talvikurpitsaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 ps (130 g) mustaleimajuustoraastetta

Valmistusohje

Kahden juuston kurpitsapiirakka leivotaan näin:

1. Nypi rasvan joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään kovettumaan täytteen teon ajaksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele kurpitsa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto. Kuullota kasvisseosta öljyssä pannulla reilut 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen puoli pohjalevyksi ja painele levy halkaisijaltaan 20–24 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan. Kauli myös kansilevy ja koristele levy haluamallasi tavalla, esim. painelemalla piparimuotilla siitä irtokoristeita.

4. Sekoita jäähtyneen kurpitsaseoksen joukkoon paloiteltu fetajuusto sekä juustoraaste. Levitä seos piirakkapohjan päälle ja koristele pinta taikinakoristeilla. Paista kahden juuston kurpitsapiirakka kypsäksi  200 asteessa noin 30 minuuttia.

Saatat pitää myös kurpitsa-halloumijuustopiirakasta tai makeasta bulgarialaisesta kurpitsapiirakasta.

Lue myös Kotiliesi.fi: Tunnetko kurpitsat? Tutustu eri lajikkeisiin ja ota talteen herkulliset reseptit

X