Reseptit

Kahden juuston kurpitsapiirakka

13.11.2018 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Piirakoiden koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Tässä syksyn kurpitsasato on kätketty kauniin kukkakannen alle.

Ainekset

Taikina:

225 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Täyte:

1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kg myski- tai talvikurpitsaa
2 rkl rypsiöljyä
200 g fetajuustoa
1 ps (130 g) mustaleimajuustoraastetta

Valmistusohje

1. Nypi rasvan joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään kovettumaan täytteen teon ajaksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele kurpitsa pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto. Kuullota kasvisseosta öljyssä pannulla reilut 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen puoli pohjalevyksi ja painele levy halkaisijaltaan 20–24 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan. Kauli myös kansilevy ja koristele levy haluamallasi tavalla, esim. painelemalla piparimuotilla siitä irtokoristeita.

4. Sekoita jäähtyneen kurpitsaseoksen joukkoon paloiteltu fetajuusto sekä juustoraaste. Levitä seos piirakkapohjan päälle ja koristele pinta taikinakoristeilla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *