Reseptit

Lammascurry

Lisää lammascurryyn lopuksi jogurttia ja ripottele pinnalle silputtua korianteria.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g luutonta lammasta
  • 3 rkl öljyä
  • pala kanelitankoa
  • 10 mustapippuria
  • 3 neilikkaa
  • 1 hienonnettu sipuli
  • pala raastettua inkivääriä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 hienonnettu vihreä chili
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 1.5 tl korianteria
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl suolaa
  • 250 g tomaattimurskaa
  • vettä
  • 1 dl jogurttia
  • silputtua korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa lampaanliha pieniksi kuutioiksi. Ruskista kuutiot ja siirrä kattilaan.

2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kaneli, mustapippurit, neilikat, sipulisilppu, inkivääri ja valkosipuli. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää seuraavaksi kurkuma, korianteri, jeera, suola ja garam masala. Kuumenna hetki. Kaada pannulle tomaattimurska ja tilkka vettä. Lisää kastike lammaskuutioiden joukkoon ja hauduta, kunnes liha on mureaa.

3. Lisää lopuksi jogurtti, kuumenna ja tarkista maku. Ripottele pinnalle silputtua korianteria. Tarjoa curryn kanssa basmatiriisiä.

X