Reseptit

Lämmin feta-punajuurisalaatti

Lämmin feta-punajuurisalaatti on nopea ja helppo ruoka. Raikas ja hapokas feta toimii hienosti makeiden paahtuneiden punajuurien kaverina.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämmin feta-punajuurisalaatti

  • 4-5 punajuurta lohkoina
  • 1 punasipuli lohkoina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 rkl siirappia tai hunajaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 80 g babypinaattia
  • 200 g fetajuustoa
  • 3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Viimeistelyyn

  • 1-2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Lämmin feta-punajuurisalaatti tehdään helposti näin:

1.. Levitä punajuuri- ja sipulilohkot leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Valuta päälle öljy ja siirappi, mausta suolalla. Kääntele maut lohkoihin kauttaaltaan. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai niin, että lohkot ovat kypsiä.

3. Levitä pinaatti lautasille ja nostele päälle punajuuri- ja sipulilohkot. Lisää murennettu fetajuusto. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet ja viimeistele lämmin feta-punajuurisalaatti tilkalla oliiviöljyä.

Katso myös: Lämmin salaatti toimii niin lounaana kuin aterian lisukkeenakin – näillä ohjeilla teet satokauden parhaat salaatit

Katso myös Kotiliesi.fi: Ruokaisa salaatti – kurkkaa Kotilieden 45 parasta ohjetta ja valitse omasi

X