Reseptit

Lämmin graavilohisalaatti

Lämmin graavilohisalaatti syntyy alle puolessa tunnissa. Salaatinkastikkeeksi sopii itsetehty sinappinen kastike.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 1 l erilaisia salaatinlehtiä
  • 2 sipulia varsineen
  • ½ kurkkua
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 2 keitettyä munaa
  • 250 g graavilohta

kastike:

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 2 tl sinappia
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja revi ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Hienonna sipulit, suikaloi kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja halkaise tai lohko munat.

Levitä kaikki salaattiaineet vadille.

Kuumenna pinnoitettu paistinpannu tai parilapannu ja paista lohiviipaleet nopeasti niin, että ne saavat vähän väriä. Nosta kuumat lohiviipaleet muiden salaattiaineiden päälle.

Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja valuta kastike salaatin joukkoon.

X