Reseptit

Lämmin vuohenjuusto-pinaattisalaatti

Lämmin vuohenjuusto-pinaattisalaatti on täyttävä ateria, joka sopii mainiosti lounashetkeen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • kourallinen pikkupinaattia
  • 1 rasia vuonankaalia
  • puolikas galia- eli verkkomeloni kuutioina
  • 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 8 viipaletta rapeaksi paistettua pekonia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 paksua viipaletta vuohenjuustoa (esim. Papillon Rodin)

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

Lämmin vuohenjuusto-pinaattisalaatti valmistuu hetkessä ja sopii vaikka kevyeksi lounaaksi.

1. Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset kulhossa sekaisin. Anna tekeytyä hetki.

2. Huuhtele pinaatti ja poista paksuimmat lehtiruodit. Huuhtele myös vuonankaali. Valuta pinaatti ja vuonankaali lävikössä kuivaksi. Levitä ne neljälle lautaselle ja ripottele päälle melonikuutiot ja paahdetut pinjansiemenet.

3. Rouhi rapeat pekoniviipaleet veitsellä ja lisää salaattien pinnalle.

4. Kuumenna paistinpannu ja lisää 1 rkl rypsiöljyä. Nosta juustot tai paksut juustoviipaleet pannulle ja paista niitä muutama sekunti ja käännä lastalla. Paista vielä muutama sekunti ja nosta juustot lautasille. Valuta annoksille kastiketta ja tarjoile heti.

X