Reseptit

Lämpimät leivät kinkku-ananastäytteellä

Lämpimät leivät on monen lemppari. Pellillinen lämppäreitä, yhtä tai useampaa sorttia, on rento koko perheen perjantai-illan herkku. Kokeile täytteeksi vaikka kinkkua ja ananasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämpimät leivät kinkku-ananastäytteellä

  • 4 viipaletta isoa paahtoleipää (esim. monivilja-)
  • n. 2 rkl voita tai margariinia
  • 2 rkl sinappia
  • 100 g palvikinkkua tai -kalkkunaa
  • 1 prk (220/140 g) ananasviipaleita
  • 150 g juustoraastetta
  • oreganoa

Valmistusohje

Lämpimät leivät kinkku-ananastäytteellä tehdään helposti näin:

1. Voitele leivät rasvalla ja sinapilla. Lisää päälle kinkku tai kalkkuna, ananas ja juustoraaste.

2. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Mausta lämpimät leivät kinkku-ananastäytteellä oreganolla.

Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät leivät maistuvat kaikille – lämppärit ovat rakastettu retroherkku

X