Reseptit

Laventeli-nektariinikakku

Laventeli-nektariinikakun ohje Elina Jyväksen keittokirjasta Baking Instinct (Tammi).
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 175 g voita
  • 200 g valkosuklaata
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1/2 dl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl erikoishienoja vehnäjauhoja
  • 1 rkl kuivattuja laventelinkukkia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2-3 nektariinia

päälle:

  • tomusokeria
  • kuivattuja laventelinkukkia

Valmistusohje

Taina Salovaara testasi, miten tämä laventeli-nektariinikakun ohje toimi:
– Kakusta tuli täydellisen mehevä ja maukas, tosin paistoaikaa oli ainakin omassa uunissa jatkettava 10 minuuttia ohjeessa annetusta.

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata paloiteltu voi ja valkosuklaa teräskulhossa vesihauteessa välillä sekoitellen. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa. Nosta kulho vesihauteesta ja anna seoksen jäähtyä.

2. Lisää voi-suklaaseokseen kananmunat, sokeri, hunaja ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

3. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, laventeli ja leivinjauhe. Kääntele ne lastalla taikinaan, mutta älä vatkaa.

4. Vuoraa piirakkavuoka (halkaisijaltaan noin 20 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Huuhtele ja paloittele nektariinit. Paista kakkua uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Jos pinta saa liikaa väriä, peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Testaa kypsyys tikulla. Tarjoa kakku hyvin jäähtyneenä. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele muutamilla laventelinkukilla.

X