Leipätikut
Valmista leipätikkuja keiton tai salaatin lisukkeeksi.
Ainekset
- 2 tl kuivahiivaa
- ½ tl sokeria
- 5 dl lämmintä vettä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl sormisuolaa
- 3 rkl öljyä
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 6 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Tee kuivahiivasta, sokerista, vedestä ja 4 desistä vehnäjauhoja vellimäinen juuritaikina. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 tunti. Alusta juureen loput ainekset. Käytä sen verran jauhoja, että taikinasta tulee napakka, mutta ei liian tiivis. Anna taikinan kohota jääkaapissa seuraavaan päivään.
2. Kauli taikina kahdeksi levyksi. Leikkaa levyistä ohuita nauhoja. Venytä nauhat pitemmiksi, kiepauta pari kertaa ja pane pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota 15 minuuttia ja paista tikut kullankeltaisiksi 200-asteisessa uunissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous