Reseptit

Leipätikut

Valmista leipätikkuja keiton tai salaatin lisukkeeksi.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 tl kuivahiivaa
  • ½ tl sokeria
  • 5 dl lämmintä vettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl sormisuolaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 6 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Tee kuivahiivasta, sokerista, vedestä ja 4 desistä vehnäjauhoja vellimäinen juuritaikina. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 tunti. Alusta juureen loput ainekset. Käytä sen verran jauhoja, että taikinasta tulee napakka, mutta ei liian tiivis. Anna taikinan kohota jääkaapissa seuraavaan päivään.

2. Kauli taikina kahdeksi levyksi. Leikkaa levyistä ohuita nauhoja. Venytä nauhat pitemmiksi, kiepauta pari kertaa ja pane pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota 15 minuuttia ja paista tikut kullankeltaisiksi 200-asteisessa uunissa.

X